Coincidint amb l’arribada de la primavera, el dissabte 21 de març, la capital de l’Urgell va acollir la primera trobada de Balls de Cercolets i Arquets de Catalunya. La iniciativa, proposada per l’Associació Guixanet, va tenir molt d’èxit i va comptar amb la participació els Balls de Cercolets de l’Arboç, Igualada i Reus, a més del Ball d’Arquets de Tàrrega.

Malgrat el temps amenaçador que va fer durant tot el dia, ja que va ploure durant tot el matí, a la tarda el cel va donar una treva i va permetre la celebració de l’acte, que començava a les 6 de la tarda a la plaça del Carme. Des de la cèntrica plaça, les colles de dansaires van començar una animada cercavila pels carrers de la vila de Tàrrega, al ritme del sac de gemecs, el flabiol i tamborí, la gralla i la percussió.

DCIM100MEDIA

Ballarins de totes les edats, tant infants com adults, van oferir al públic diverses exhibicions repartides en diferents espais de la capital de l’Urgell, on la cercavila va aturar-se per mostrar la riquesa folklòrica d’aquest popular entremès que es balla amb uns arcs enramats i amb un vestuari molt vistós i ple de color.

La festa, que va ser amenitzada musicalment pel grup de grallers Els Carreter i els Grallers de la Barra, va comptar també amb el debut del grup infantil de percussió “Targalots“, creat a partir de les classes impulsades per l’Associació Guixanet per tal d’introduir els més petits en la cultura popular de la ciutat.

El Ball de Cercolets de Bitrac Dansa d’Igualada. Fotografia: Pepi Boronat

Amb un important èxit de públic, la trobada va acabar a la plaça de les Nacions Sense Estat, on els participants van mostrar els seus balls i on l’Associació Guixanet va expressar la seva intenció de crear el nou Ball d’Arquets infantil, a fi de recollir adhesions dels infants interessats a participar-hi.

La 1a Trobada de Balls de Cercolets i Arquets de Tàrrega va acabar amb una xocolatada popular i amb bones perspectives de cara a pròximes edicions.

0 Respostes to “1a Trobada de Balls de Cercolets i Arquets de Tàrrega”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Els Gegants Som

Nascuts l'any 2009 per difondre la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Suport, assessorament, promoció i gestió cultural.

Contacta amb nosaltres

info@elsgegantssom.org

Segueix-nos

Arrels de Tradició 2015

Arrels de Tradició 2014

Llicència de Creative Commons Els Gegants Som · Cultura i Festa de Els Gegants Som està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons.