Els elements de la Festa Major de Lleida estan més a l’abast que mai dels veïns de la ciutat. I és que el passat 26 d’Abril, en el marc de la Diada de la Cultura Popular i Tradicional, va obrir portes el nou museu de cultura popular de la ciutat batejat com la Casa dels Gegants.

El museu inclou una trentena de figures. A la planta d’entrada regnen els 12 Gegants de la ciutat, “els de més valor històric i artístic de Catalunya”, tenint en compte que els més antics, els romans, daten del 1840. I la planta del soterrani és per als 11 Capgrossos i els cavallets, a més de les vestimentes del seguici de la festa major (heralds, signífers i pregoner), el penó i les trampes, dos timbals que daten del segle XVIII i que són les més antigues de Catalunya encara en actiu.

A tots els elements els acompanyen diferents cartells explicatius que recullen informació sobre la seva data d’estrena, el constructor i la història. L’exposició es completa amb plafons amb informació, fotos antigues i actuals sobre la Festa Major, el Ball de Bastonets, el de Moros i Cristians, la Moixiganga i el Marraco, ja que per la seva envergadura no està exposat.

0 Respostes to “Lleida estrena la Casa dels Gegants”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Els Gegants Som

Nascuts l'any 2009 per difondre la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Suport, assessorament, promoció i gestió cultural.

Contacta amb nosaltres

info@elsgegantssom.org

Segueix-nos

Arrels de Tradició 2015

Arrels de Tradició 2014

Llicència de Creative Commons Els Gegants Som · Cultura i Festa de Els Gegants Som està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons.